יום שלישי, 21 בפברואר 2012

יאמי יאמי, סלט יאם (Yam)

כשעובדים הרבה שעות, אתה רעב
אולי לא תמיד
אבל הרעב תמיד שם, מדגדג לך לאכול
אז מה עושים?
אוכלים.
אבל מה אוכלים?
שניצל- אני לא סובלת לחמם במיקרו, הוא יוצא פלסטיק
עוף? אחרי שאני אוכלת עוף אני צריכה מיטה וכרית לשנת הצהריים
סלט עם לחם? טעים ואפילו נחמד, אבל אי אפשר כל יום.

ככה יצא שהתחלתי ללקט מתכונים ורעיונות איך ניתן לשדרג את ארוחת הצהריים שלי במשרד ובין היתר מצאתי מתכון של "בצק אלים" לסלט בטטה מרענן.

מצרכים:
בטטה
שמן זית
פטרוזיליה
לימון, פלפל שחור ומלח (אני השתמשתי במלח גס)

הוראות הכנה:
לקלוף ולחתוך את הבטטה לריבועים
לערבב בקערה עם כף שמן זית, מלח ופלפל שחור

לשטח על תבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש

בינתיים, באותה קערה עם השמן,
לסחוט חצי לימון ולקצוץ פטרוזיליה

לערבב את הבטטות המוכנות בקערה

ולאכול בתיאבון יום אחר כך במשרד

מסקנות:
הסלט היה מרענן ומשביע
היה מאד טעים (מעולה למי שאוהב בטטה)
היה מהיר להכנה וטעים מאד גם יום אחר כך (לא בדקתי איך יהיה יומיים אחר כך- טרפתי את הסלט)
עיצה ידידותית: 
תצטיידו במראה ובקיסם ואל תשכחו לבדוק את השיניים אחר כך, פאדיחה....

בתיאבון ואל תעבדו קשה מידי...

יום רביעי, 8 בפברואר 2012

בוקר של אהבה (גם הדרכה איך מדפיסים על בד רגיל בעזרת המדפסת הביתית)

אני ידועה כדן חסכן (לא, לא התכוונתי לדן קמצן, יש הבדל!), אם אפשר להכין, אז למה לקנות?
(הרבה פעמים אני מתעצלת ולא מכינה, ואז גם לא קונה- חוסכת פעמיים...אבל גם נשארת קרחת)

רציתי להכין הפתעה לחברותי לצוות ה-DT לקראת המפגש המרגש שנדחה הלוך ושוב במשך חצי שנה.
חיפשתי משהו שלא יהיה אוכל- הרי הן יכולות להכין לעצמן ועוד יותר יפה ממני.
חיפשתי משהו מיוחד, לא שגרתי
אחרי התייעצות ארוכה עם עצמי
(זה לא היה פשוט אני אומרת לכם,
היו הרבה דעות לכאן ולכאן
הרבה ויכוחים,
דיונים לתוך השעות הקטנות של הלילה,
קצת ריבים ואפילו מחשבות על פרידה),
לבסוף הוחלט פה אחד (שלי, אלא מה?) :
מחזיק מפתחות מתוק כמנהג "מותק".

גלית, הלא היא נמשים, שלחה לי לוגו של מותק באיכות טובה ובעזרת קצת משחק בפוטושופ הכנתי את הסקיצה שאהבתי.
ועכשיו נשאר להדפיס אותם על בד.
אמממ....
איך?
בקלות!


המוצרים הנדרשים:
פריזר פייפר (ניתן לקנות בארה"ב- תודה דבי! וראיתי שיש כבר בחנויות בארץ לקנות לפי מטר)
(מי שרוצה ניתן לקנות דפי בד מוכנים להדפסה או לחלופין קראתי טיפ בפורום הטקסטיל והליבוד של תפוז שניתן להשתמש בעטיפה של הדפים הלבנים למדפסת- אבל לא בדקתי אם זה נכון)
תמונה להדפסה באיכות טובה
נייר מדפסת רגיל
מגהץ
מספריים

שלבי ההכנה:
מסמנים את גודל הנייר הרגיל על הפריזר פייפר

גוזרים את הפריזר פייפר לפי הסימון

כעת נגהץ את הבד (צד יפה לכיוון למעלה) על הצד המבריק של הפריזר פייפר (תזכרו- מבריק הוא דביק)


תקפידו טוב טוב שלא יווצרו בועות ותגהצו טוב, דיר באלק אם לא.
גוזרים את הבד לגודל של הפריזר פייפר
מגהצים שוב את הקצוות- חשוב שתהיינה מחוברות טוב טוב שההדפסה לא תתקע בתוך המדפסת
והנה, יש לנו דפים חתוכים ומוכנים לשימוש במדפסת הבייתית

ועכשיו לקטע המפחיד:
מדפיסים דף נסיון רגיל ורואים שמרוצים מהתוצאות
מרוקנים את המדפסת מהניירות
מכניסים את נייר הבד לתוך המדפסת (אצלי הבד היה עם הפנים כלפי מטה כי ככה המדפסת שלי עובדת- אל תשכחו לבדוק איך עובד אצלכם)

ומחזיקים אצבעות
ראיתם מה קרה? נפרמו לי הקצוות.
תקפידו שההדפסה לא תהיה קרובה לקצוות, שיהיה מרווח בטחון.
גיהצתי כדי לקבע את ההדפסה (לא מבטיחה לכם שיצליח לעבור כביסות, יש לי הרגשה שלא, אבל לא ניסיתי)

מקלפים את הנייר מהבד

ויש לנו דפי בד מוכנים לשימוש!

ומה יצא בסוף?
צילמה: גלית נמשים
ומה היה בבוקר כיף במותק?
היה ה-מ-ו-ן!
כל המסומנים- אני אכלתי...

אוכל משובח,
חברה מקסימה,
יצירתיות
צילמה: גלית נמשים
ומתוק כבר אמרתי?

זה מחזיק המפתחות שיצא שלי (אחרי שאכלתי כל כך הרבה פטיפורים ועוד המון מאבלים שאני מתביישת להודות, זה דיי מנחם שלפחות הקאפקייק הזה לא נטול קלוריות...)
גאוני! קאפקייק נטול קלוריות!

רוצים לראות עוד תמונות מטריפות?
כנסו לבלוג של ליהי ובפייסבוק של גלית (נמשים)

ט"ו בשבט שמח!

אגב,
חסכתי מכם בפעם השנייה פוסט זועם, עצבני, מלא מירמור, טינה ושינאה תהומית לכל השביתות המעצבנות!!!
לא מבטיחה להחזיק מעמד בפעם השלישית, יכולה להגיד לכם שלת' (שותפי לחדר בעבודה) ולר' כבר נמאס ממני מהשביתה, למרות שהם רווקים תל אביביים שרק שמחים שאין דוחות.
תודה לאל על יד ימיני שמציל אותי כל פעם מחדש! (וגם אם נמאס לו ממני- אין לו יותר מידי ברירה...)

יום רביעי, 1 בפברואר 2012

וולנטיינס דיי עם טוייסט כחלחל

יש מתכונים שמנסים רק פעם אחת בחיים, הם מסובכים ו\או מלאי התפצ'קצ'ות שלא מתאימים לעקרת הבית הממוצעת שלא סובלת ולא מסוגלת להיות לגמרי מדויקת (קרי- אני), בפוסט הזה נתרכז במתכון שכזה,
קבלו את ההתנסות שלי הראשונה (ואני מאד מתפתה להגיד- האחרונה) בהכנת קרמבו.

לכבוד "ערב בנות נוצץ ומגבש" של בנות היחידה בעבודה, החלטתי להביא קינוחים, וכיאה לפולניה שמגיעה בפעם ראשונה לערב שכזה, יש צורך ברושם, ומה עוד שהאירוע המכונן מתקיים אצל רחלי (פשוט מבשלת)
הופשלו השרוולים
נפתחו הספרים
והפור נפל
קרמבו תוצרת בית של קרין גורן

מה צריך?
את המתכון
ילד חובב שוקולד-לא חובה, אבל כיף כשיש

את השוקולד המומס שופכים על פצפוצי האורז

אם אתם מחליטים לתת לאפרוח לערבב, קחו בחשבון שזה עסק מלוכלך (אבל טעים, במיוחד הקטע של ליקוק האצבעות השמנמנות שלו אחר כך...)

משטחים את התערובת המוכנה על נייר אפייה (אני חילקתי לשתיים) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ בערך.

מקפיאים

קורצים עיגולים בגודל הרצוי

הפעם, למילוי, לא הלכתי לפי ההוראות- לא אוהבת מוקה (למה להרוס קרמבו טוב?)
הכנתי מרנג מהמתכון הידוע שלי
בשביל הטוויסט לוולנטיין- אפשר לצבוע את המרנג בצבע מאכל וורוד, רוצים להיות מקוריים? תצבעו בכחול המדהים של מותק
שמים בשקית זילוף את המרנג

מזלפים בעדינות על הבסיס ומקפיאים שוב (אמרתי מתכון מלא שלבים והתעסקות, לא?)

טובלים בשוקולד מומס (שידרגתי בשוקולד 60% מוצקי קקאו- שווה!) ומקפיאים שוב


והנה הסיוט המתמשך בהתגלמותו שאמנם טעים מכל קרמבו תעשייתי שטעמתי, אבל סיוט להכין!
(סליחה על איכות התמונה)


נשאר לכם שוקולד?
שפכו אותו לתבנית הלבבות (גם אצל מותק)
הקפיאו וכשמתקשה- חלצו בעדינות

אז אם כבר הכנתם והשקעתם, תשתדלו לא להירדם בוולנטיין ותהנו מהפינוק של הבן זוג, הרי לא בכל יום הוא מקבל קרמבו כחלחל (המחשבות הכחלחלות כבר "בילד אין" אצלם בראש, כל שנותר להם עכשיו זה לבצע)

בפעם הבאה- מיני מאפינס להשלמת אפקט הכחלחלות, יש למה לחכות :)


נ.ב
מסקנה חשובה לפני שאתם מתחילים בתהליך: לסדר מקום במקפיא שגם ככה עמוס! (שיהיה מקום לקרמבואים) זו הזדמנות מעולה לזרוק כל מיני דברים פגי תוקף אם יש...
ועוד מסקנה חשובה- פלסטיק נמס ומתעוות בחום (כאילו דההה) אז אל תכניסו את תבנית הלבבות למדיח, אחרת זה יהיה סופה (לפחות היא נקייה)

באסה, לא?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...