יום רביעי, 30 בינואר 2013

עוד פעם ארוחת ערב?

הילדים שלי ידועים כסרבני אכילה, אני בטוחה שכבר דיברתי על זה כבר לא פעם.
לאחרונה החלטתי טיפה לשדרג את ארוחת הערב המשעממת שנשארת בצלחת מיותמת מידי ערב
האמת?
גם לי נמאס להכין אותה כל ערב...
אז ערב אחד הכנתי פסטה עם רוטב שמנת פטריות ואפונה- האמת? יצא מעולה!
מי היה מאמין שאני הצלחתי לבשל רוטב לפסטה
שלושה דברים אני לא יודעת להכין:
אורז (כן, כן אורז לבן פשוט)
צ'ולנט
ורוטב לפסטה (העגבניות יוצא לפעמים בסדר, אך השמנת תמיד יוצא להקיא, לא יודעת איך אני מצליחה להרוס אותו)
מצאתי במקרה ספר ישן,
עקבתי אחרי ההוראות
ויצא מעדן!
הילדים לא השאירו פירור בצלחת
הפולנייה שבי רקדה ריקוד מנצח- וזה היה וואחד ריקוד!

ערב אחר אפיתי פוקאצ'ה
(כן כן, לא להאמין אה? ועוד באותו יום הגעתי מאוחר הביתה ועדיין הספקתי- זה ממש קל!)

כאן ההצלחה לא היתה הכי גדולה בהתחלה,
היו חששות מצד הילדים להבין מה זאת פוקאצ'ה, מה עושים איתה ואיך מחזיקים אותה, אחרי שקלטו את הקטע- מתוך 4 פוקאצ'ות נשארה בקושי חצי- נחשב אצלי כהצלחה מסחררת!

הקו המנחה הוא יום אחד ארוחת ערב רגילה וביום השני- שידרוג לארוחה
(לא מצליחה להקפיד- ירדנו לארוחה או שתיים בשבוע מיוחדת)

ואז ערב אחד, שחזרתי באמת מאוחר, מצאתי את הבעל מכין טורטיות עם פסטרמה והפעם בטעם קטשופ של זוגלובק
איך?
לוקחים טורטיה
מורחים ממרח אהוב (או במקרה שלו- מטביעים בממרחים)


מוסיפים ירקות שבא

וכמובן פסטרמת קטשופ של זוגלובק

מגלגלים ואוכלים.
ופה הדעות חלוקות- הילדים לא התלהבו 
אפילו את חביתת הפסטרמה שהכין עם פסטרמת הקטשופ הם לא טרפו- הטעם של הפסטרמה לא היה נראה להם, אבל הם קשים עם שינויים הילדים שלי... ומה עוד, הם לא מטורפים על קטשופ...
אבל מה? 
לא נשאר- הבעל סיים את הכל לפני שהספקתי לטעום
נו שוין, לפחות מישהו נהנה...
עד לארוחה הבאה :)

ואם יש ביניכם כאלו שמתעניינים בערכים התזונתיים של הפסטרמה, תדעו שהיא רק 1% שומן,
נשמע מבטיח!
לו רק לא היה צריך לאכול את זה עם המון חלה, באגט טרי או בייגל שווה, הייתי על הגל לדיאטה מוצלחת! :)




יום רביעי, 23 בינואר 2013

זהירות, תה חם ומפנק! (וגם איך להכין בבית שקיות תה בוטיק)

לאחרונה במשרד, במקום "בחירת הטועמים" (או באנגלית עילגת "טסטרס טשויס")
החלטנו סני ואני להחליף את הקפה בתה
אבל לא סתם תה
אלא תה בוטיק ביתי בכוס מפנקת וייחודית!

כוס תה משודרגת
מה צריך?
כוס זכוכית
משחה לצריבה על זכוכית

הוראות:
מדביקים על כוס זכוכית את הסטנסיל, שמים לב שהסטנסיל מודבק טוב שלא יהיו נזילות של המשחה

מורחים חומר שנקרא "צורב זכוכית" על האזור שאותו רוצים לצרוב

מחכים  20 דקות
מקלפים ושוטפים


תה בוטיק
מה דרוש?
תערובות תה אהובות (מחנות תבלינים) (ניתן כמובן להכין חליטות לבד, את זה אני משאירה לאחרים ברשותכם)
בד צפוף (השתמשתי בשארית וילון של איקאה)
חוט תפירה, חוט ריקמה, מחט, נייר

איך מכינים?
גוזרים חתיכה של בד בערך בגודל של 13 ס"מ על 6 ס"מ

מקפלים לחצי ותופרים צד לצד (לא לתפור צמוד לפינה שלא ייפרם)

הופכים וסוגרים את אחת הפאות הפתוחות (לא לשכוח לתפור גם קצה של חוט ריקמה כדי שיהיה איך לשלוף את השקית מתוך הכוס)


ממלאים בתערובת אהובה (כפית את מספיקה)
תערובת אפרסק

תערובת סיידר

תופרים לכוון השני כדי שיצא משולש

ומה יצא?

מדביקים תווית חמודה, עם הקדשה, מילה טובה העיקר שיהיה שמח!



ט"ו בשבט שמח!


מודה, השנה אין פעילות בבלוג לט"ו בשבט לילדים (כאילו איזה שנה כן הכנתי פעילות לט"ו בשבט...)  בשביל זה דואגות שאר חברות צוות ה-DT:



אני מצידי דאגתי לנו המבוגרים:)



יום שלישי, 1 בינואר 2013

רומנטיקה- היר איי קאם! (וגם מתכון לעוגת שוקולד חמה במיקרוגל עם קונפטי ביתי לשעשוע)

אף פעם לא יצא לי לחגוג את כניסת השנה העיברית החדשה במסיבות פרועות, 
לרקוד בדיסקוטק ולספור לאחור (בכל אופן רוב היום מבלים בבית הכנסת או ליד שולחן החג)
כנראה בדיוק בשביל זה נועדה השנה הלועזית והשנה היא יצאה (תודה לאל) לא בשבת! 
אז איך מתכוננים?
מורידים את האבק מהשמלה עם הנצנצים (בכל אופן, זה "ניו-ייר")
מצחצחים את נעלי הריקוד (קרחנה בייבי!)
מזמינים בייביסיטר
ואז מגלים שאף אחת לא רוצה לבוא
במקרה באותו ערב יש מסיבה בסניף
לילה לבן בתנועה
ובעצם, יש חיים לרווקים...

תודה לאל חבל שהתוכניות מבוטלות,
(השימלה גם ככה לוחצת על הכרס והישבן הגדול
והנעליים מציקות, מי זכר שלהיות רווקה זה כל כך מעייף ולא נוח?)

אז לפחות נתפנק בבית עם ארוחה רומנטית
רק אני והוא
לאור נרות
נסתכל זה בעיני זו
עם קינוח טעים ויין טוב 
מי אמר אהבה ולא קיבל?

 


עוגת שוקולד חמה במיקרו
(מתאים לכוס גדולה המתאימה למיקרו או ל-4 כוסיות קטנות)

מצרכים:
ביצה
2 כפות שמן
רבע כוס סוכר
רבע כוס שוקולית
1 כף שטוחה קקאו
רבע כוס שמנת מתוקה
רבע כוס קמח תופח (אין קמח תופח? השתמשו בקמת רגיל ואל תשכחו להוסיף רבע כפית א. אפייה)
רבע כפית מלח גס (לא חובה- אבל מומלץ, משדרג!)
אבקת סוכר לזרייה
כמה קוביות שוקולד לבן (לא חובה)

אופן ההכנה
ישירות בכוס שוברים את הביצה
מוסיפים את השמן, סוכר, שוקולית, קקאו, שמנת, מלח גס,


מערבבים עם מזלג
מוסיפים את הקמח
מערבבים
מטביעים קוביית שוקולד לבן להפתעה

שימו לב שהבלילה תגיע רק ל3/4 כוס- היא תופחת!
מכניסים למיקרו.
תלוי באיזה כלי השתמשתם:
קטן- תתחילו ב-30 שניות ותמשיכו עד שתגיעו למרקם הרצוי.
גדול-בין דקה לשתיים, גם פה ממליצה לעשות מעט וכל פעם להאריך.
המרקם הרצוי יכול להיות מנוזלי עד עוגה ממש, תלוי בכם!

מוציאים בזהירות מהמיקרו
ואני מדגישה זהירות כי הפלא ופלא- זה חם! אפילו רותח... תעיד הכווייה החדשה שקיבלתי

רומנטי אמרנו, לא?
מצמידים סטנסיל לב על העוגה

סטנסיל לבבות מ"מותק בוטיק סוכר"

מפדרים אבקת סוכר

ומגישים מיד.
אח, הרומנטיקה!


וכדי להרגיש ממש "ניו-ייר"
במקום שעון וספירה לאחור
קבלו את הקונפטי הביתי (שמתאים גם למסיבות יום הולדת או סתם לעצבן את אמא- עוד מעט תבינו למה)
מה צריך?
פוש פופ
מספרים
ניירות משי
סקיצה עם מספרים/ סקיצה בלי מספרים
חותכים כמה רצועות של ניירות משי לגפרורים קטנים, גדולים, בצורות או סתם

דוחפים לתוך הפוש פופ
וסוגרים עם נייר סלוטייפ וניר משי

עוטפים עם הסקיצה שהורדתם
ויש לכם קונפטי ביתי.

ומה יותר כיף מלדחוף את הידית ו....
 הופה!


עכשיו יש הרבה מה לנקות, בהצלחה.
אל תגידו לא הזהרתי...

אמרתי רומנטיקה?
אממממ...
אחרי שניקיתי את הקונפטי (אמרתי מעצבן, לא?)
הלכנו לישון מוקדם, מחר זה יום עבודה והילדים לא עושים הנחות בבוקר.
ארוחות רומנטיות אמצע שבוע נעשה כשנפרוש צעירים ועשירים ו/או שהילדים יעזבו את הבית - מה שיבוא קודם
(מחזיקה אצבעות על צעירים ועשירים)
לא ככה?

בנימה צעירה ושובבה זו,
צוות DT החדש של מותק יוצא לדרך,
חלקנו ישנות (וזקנות) וחלקם חדשות (צעירות?)
כנסו לראות מה האחרות הגו לפרוייקט החורף הראשון





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...