יום ראשון, 24 במרץ 2013

עיצוב שולחן חג אביבי (פוסט לבנות בלבד?)

אני הכי אוהבת את השיחות איתו שמתחילות עם "את שומעת..."
אני תמיד עונה "מלידה"
"אז את שומעת,
קראתי את הבלוג שלך ולאחרונה אני חייב להיות כנה איתך, איך אני אגיד את זה בצורה הכי עדינה שיש?
ובכן...
הוא לא מעניין.
(אני המומה)
פעם כתבת עם המון חן, דברים מצחיקים
סיפרת על הילדים, עלי ועליך, היה מעניין
עכשיו הכל הדרכות משעממות ומתכונים, בלי שום אקשן וצחוקים.
שתדעי, את מאבדת הרבה קוראים שלך שלא מעניין אותם כל הקישקושים האלה ורוצים את הדברים המצחיקים"
אני עדיין המומה ושואלת "מה?"
והוא ממשיך: "ואפילו אבי שאל אותי למה את הפסקת לכתוב על דברים חשובים ובמקום זה את כותבת דברים של בנות."
אפילו אבי, אני ממלמלת.
ובכן רוצה? יקבל!
bring it on
(אין לו מושג כמה הוא הולך להתחרט על זה... הוא הולך להתחנן שאני אפסיק לכתוב על הפאדיחות שהוא עושה לי- את כל הכביסה המלוכלכת אני הולכת להוציא החוצה, וגם אתה אבי- כן כן- אתה, הסתבכת!
חכו תראו- יהיה מצחיק, תשארו!)

אז לפני שמתחילה החגיגה האמיתית
הנה כמה רעיונות לעריכת שולחן אביבי וחגיגי
כי קינוח יש,
מה נשאר?
לעצב את שולחן החג...

מה צריך?
שאריות דשא סינטטי (תודה לחנן ולריקי)
נריות
וואשי טייפ
גלילי נייר טואלט
דפי קארדסטוק

איך?
מחזיק  סכו"ם מעוצב


לוקחים גליל נייר טואלט ומועכים אותו
מעגלים עם מספריים את הפינות
ועגלים פנימה את הפינות רק בצד אחד שייראה בסוף ככה:
מצפים עם וואשי טייפ מבחוץ ומבפנים



מוסיפים ברכה, סרט וקישוט אם מתחשק
האפרוח היה לידי והתלהב
"אני לא מאמין אמא, את עושה שימוש חוזר בחומרים, איזה אמא מדהימה שאת- את יודעת שזה נקרא מיחזור?
אפילו סיפרתי לגננת שאת קונה בגדים וגוזרת אותם לשימוש חוזר."
עכשיו אני מבינה למה הגננת הסתכלה עלי מוזר השבוע, מעניין איזה עוד דברים מוזרים הוא סיפר עלי...

אין לכם מספיק גלילי נייר טואלט?
תורידו סקיצה פה
תעתיקו אותה על נייר קארדסטוק צבעוני (עדיף שהדף יהיה דו"צ)
סמנו את המיקום של הקווים המקווקווים
ובעזרת כלי טיפה חד שמנו עם סרגל איפה שיהיה הקיפול

קפלו והדביקו


אפשר להוסיף קישוט בשביל הטאצ'

שריתוקה, תודה על ההשראה יקירה!

עיצוב שולחן אביבי

אז למה דשא סינטטי?
כי זה מגניב!

גם כ"ראנר" באמצע השולחן

(עוטפים נריות בוואשי טייפ להשלמת המראה)

או משתמשים בדשא כ"פלייסמט" לכל צלחת


להשלמת האוירה לוקחים נרות קריסמס ושמים עליהם מנז'טים אביביים.



אתם מוזמנים לקפוץ לבלוגים של חברותי המהממות ו כמובן לעשות לייק לקבוצה החדשה על מנת שתוכלו להתעדכן מתי מתפרסמים רעיונות חדשים ולקבוצת הפייסבוק של קישקושיאדא.
הצוות של נתנאלה: קרןיעלטניהרותיהדרענת
הצוות של מותק: מוניגליתאיריסרבידשריתפזיוד


מאיפה החומרים?

דף דו"צ ורוד ופרחוני של mylittleshoebox
דף דו"צ וורוד במבי של mylittleshoebox
וואשי טייפ מנתנאלה ומותק

חג שמח, אביבי ורגוע (יותר מידי משפחה- מחזיקה אצבעות שתחזיקו, אני הולכת לאסוף המון חומרים לפוסטים הבאים)

אבי- מקווה ששרדת את קריאת הפוסט עד הסוף, אני בטוחה שאת הבאים לא תפספס... ד"ש לטלי :)

יום רביעי, 13 במרץ 2013

אחד מי יודע? (וגם קינוח מעולה לסעודת החג)

או שאתם אוהבים את פסח או שלא.
במקרה הזה אין באמצע
אני, אם שאלתם, מטורפת על החג הזה
(למרות שיש לי את כל הסיבות לתעב אותו- נולדתי יומיים לפני ליל הסדר ובוא נגיד את זה ככה: אף פעם לא היה זמן לחגוג יום הולדת, אולי בחדר מדרגות שאכלנו ארוחת ערב עם השכנים כי הבית היה כבר נקי לפסח...)

אני יכולה למנות סיבות בכאילו למה אני אוהבת את החג הזה, להשמע חכמה עם יציאה כזו או אחרת
אבל שיטחית אנוכי,
הסיבה היחידה שאין כמו החג הזה
זה האוכל שקיים רק בפסח (או לפחות שאכיל רק בפסח)
עוגיות היין שבזכותן אני עולה 5 קילו ומוסיפה עוד שכבה לישבן
והקוקוס שנכנס כמעט לכל מאפה...
אוי הקוקוס
אוי למתכון בונבוני הקוקוס של "מתוקים שלי"
ואוי ואבוי לי...
(מי שלא מכיר את מתוקים שלי שיתבייש- כל מתכון יוצא מעולה! כנסו כנסו!) 

אזהרת מסע לפני התמכרות- אם קשה לכם כמוני להתאפק למראה קינוחים - קחו את המילה שלי- אל תתפתו להכין את המתכון!

בונבוני קוקוס- רעיון לקינוח כשר לפסח
מבוסס על מתכון של מתוקים שלי עם התאמה קטנה שלי

מה צריך?
לכ-30 בונבונים בינוניים
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך למחית
שתיים וחצי כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית שקדים
אחת וחצי כוסות קוקוס טחון
צבע מאכל ניאון של מותק
30 אגוזי לוז
300 ג' שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה

איך?
קולפים וחותכים לרבעים את תפוח האדמה
מבשלים בסיר עם מים עד שמתרכך ומועכים
מעבירים דרך מסננת ומצננים.

בקערה שמים את מחית תפו"א + חצי כוס אבקת סוכר (יש לנפות קודם למנוע גושים)
ומערבבים


התערובת הופכת להיות נוזלית (מדליק הא? תהנו מהקסם...)
ממשיכים להוסיף את שאר אבקת הסוכר עד שהתערובת סמיכה ומשחתית (אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר עד שתגיעו למרקם הזה- תלוי בגודל תפוח האדמה שבחרתם)

מוסיפים את הקוקוס ואת תמצית השקדים (לא חובה)


כעת ניתן ללוש את התערובת בידיים
אפשר (ורצוי) להוסיף צבע מאכל ניאון החדש של מותק ולערבב
(אני הוספתי לקראת הסוף- ככה חלק מהפרלינים יצאו צבעוניים ויהוו הפתעה לנוגס)
מגלגלים כדורונים קטנים
ונועצים אגוז לוז בכל כדורון

ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים לו את השמן
טובלים בשוקולד  (זה נשמע קצת מסובך ובעיקר מלכלכך, אבל כל כך כיף!)
ומחכים בסבלנות לייבוש

ובבוקר מתעוררים לפינוק

אן דן דינו...
מהמרים על בונבון ו-
voilla- מושלם, וכל מילה נוספת מיותרת!

אז בונבוני קוקוס יש.
מה נשאר (חוץ מלאכול ולהתמכר)?
להגיש לקינוח בשולחן הסדר

לכבוד האביב- נוצר שיתוף פעולה עם צוות העיצוב החלומי של נתנאלה
נתנאלה שלחה חבילה מלאת פינוקים
גזרתי והדבקתי
קרעתי והתעצבנתי
כתבתי, שכתבתי ונעצתי





מה כתוב על הפתקים (תהרגו אותי, אני מתלהבת... יש לי קופירייטרית מעולה במשרד- תודה מותק!)
"על ארבעה פרלינים מתבסס הקינוח"
"אחד מי יודע" (על אריזת הקרטון עם פרלין אחד בפנים)

אתם מוזמנים לקפוץ לבלוגים של חברותי המהממות ו כמובן לעשות לייק לקבוצה החדשה על מנת שתוכלו להתעדכן מתי מתפרסמים רעיונות חדשים ולקבוצת הפייסבוק של קישקושיאדא.
הצוות של נתנאלה: קרן, יעל, טניה, רותי, הדר, ענת
הצוות של מותק: מוני, גליתאיריס, רביד, שרית, פז, יוד

יש לכם עוד רעיונות מה לכתוב? תכתבו בתגובות- שנוכל ליישם לקראת החג!

חלק מהחומרים:
תמצית שקדים של מותק
דף דו"צ ורוד ופרחוני של mylittleshoebox
דף דו"צ וורוד ובמבי של mylittleshoebox
דף דביק עם חיתוכיות אביביות של pretty little things
וואשי טייפ מנתנאלה ומותק
קשיות מניר בצבע מנטה


חג שמח, פריחה נעימה והמון שמחה!

אגב, אריזת הקרטון עשויה מגליל נייר טואלט - אין צורך לקנות משהו פנסי במיוחד



מקשטים עם מפית חתוכה, נייר מדוגם או נייר משי, מדביקים וואשי טייפ- וזהו!
פשוט לא? :)


יום שבת, 9 במרץ 2013

טעם ילדות חוזר ובגדול! (וגם איך לשדרג עוגה בקלות וקינוח מושחת!)

שוב הגיע סבב ימי ההולדת
הראשונה שפותחת את החגיגה זו הגדולה, לא להאמין איך הזמן עובר ושוב התבגרנו בשנה.
הנסיכה בדרך כלל נותנת יד חופשית, לא משנה לה מה, רק שלא יהיה בצק סוכר ואולי משהו אדום?


באחד האירועים של מותק, טעמתי גליליות
והוא הזכיר לי טעם של פעם, טעם של ילדות
טעם ששכחתי ממנו לחלוטין...

קשישות כמוני בטח זוכרות את הגליליות של פעם-
פעם שלא היה מבחר של ממתקים
היו את הגליליות של רולעדין
חשבתי שהם הדבר שהכי טעים בעולם ושום ממתק לא ישווה לו
(התמונה לקוחה מפה)
היום, אני חכמה ובעלת בלוטות טעם מפותחות יותר
היום אני יודעת שזה ממש לא...
חשבתי שהטעם לא יחזור לי לעולם
עד שטעמתי את הרולים של עלמה

שדרוג עוגה בקלות

מה צריך?
עוגה עגולה
רולים של עלמה
קצפת מתוקה
תותים

איך?
אופים עוגת וניל או שוקולד (במקרה הזה עוגת פילסברי- מה לעשות, צריך לסיים את כל המצרכים במזווה לקראת פסח..)


מקציפים את השמנת המתוקה (לא צריך להוסיף סוכר, עוגת הפילסברי ממש מתוקה- אפילו מידי)
חוצים את העוגה בעזרת סכין ארוך באמצע
ושמים "שליכטה" של שמנת על החצי
חוצים תותים ושמים שוב שכבת קצפת

מחזירים את החלק העליון של העוגה
ומצפים בקצפת מבחוץ ומהצדדים.
ועכשיו ה-שוס
לוקחים את הרולים ומצפים את הצד של כל העוגה


תוך רבע שעה מיציאת העוגה מהתנור
יש עוגה מושלמת

להשלמת המראה, בכל אופן ילדה בת 10, עושים שרשרת וואשי טייפ חגיגית


ולקינוח מושחת (בכל אופן יש סיבה למסיבה)
מפוררים לכוסית עוגת שוקולד

קצפת ותותים

נשיקות
וחוזר חלילה עד שנמאס
לקישוט:
מפוררים קצת שוקולד
תות חצוי וכמובן רול לסיום





איך נראה אחר כל המטבח? מממ...


בתיאבון!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...