יום חמישי, 24 בפברואר 2011

שוב יום חמישי...

איכשהוא תמיד יום חמישי תופס אותי בהפתעה, שוב קניות, שוב לחשוב מה מכינים לאכול.
אני לא יודעת איך אצלכם, אבל אצלי זה ממש לא פשוט, זו לוגיסטיקה לא נורמלית!


אני מנויה לבלוגים של אוכל,
אני קוראת, (עוגיונט, בצק אלים, בנטו של אילאיל),
אני מפנימה תוך הזלת ריר מהתמונות,
אני לפעמים גם מנסה,
מחליפה מתכונים עם השותפה שלי לחדר בעבודה,
אבל איכשהוא תמיד, אבל תמיד, אני מכינה את אותו הדבר לשבת- מרק עוף (פולניה, לא?), שניצלים, פתיתים וקוגל שולה (עליו עוד ידובר בהמשך)

נמאס,
עזבו שנמאס לי לאכול את זה,
נמאס לי להכין את אותו הדבר יום שישי, 
תנו לי לגוון, לנו לי לנסות משהו חדש, העיקר תתנו לי!


שבוע שעבר שברתי את כל המוסכמות המשפחתיות בנושא האוכל והחלטתי, על גופתי, אני מכינה עוף!
בהתלהבות יתירה אני מטלפנת לקצב ומפתיעה אותו בהזמנה שונה לחלוטין מהרגיל, נראה לי הוא שפשף אזניים לוודא שהוא שומע נכון, כן כן, אני רוצה עוף, לא אני לא רוצה גם טחון, לא, גם לא כבד (איכס), רק עוף.


יום חמישי, הרוטינה הרגילה, סבתא שלי מגיעה, מפשילה שרוולים עם האפרוח והפעם בנוסף לאפייה הקבועה היא הסבירה לי איך לעשות את העוף הכי טעים בעולם (או יותר הסתכלה לי במקרר והכריחה אותי לנצל את העגבניות הרכות ואת הפלפל המסכן, כי בפולניה לא זורקים אוכל, בקיץ לרוב זה נגמר בקומפוט ובעונה מסויימת גם בריבה טעימה- סבתא שווה!)


יום שישי הגיע, הוצאתי את המחבת ועקבתי אחרי ההוראות של סבתא (לא ההוראות של הסדר והנקיון מסתבר)






וככה, בצורה אלגנטית ומכובדת הוגשה עם הרבה כבוד והערכה לשולחן השבת צלחת עם עוף.
תגובות המשתתפים היו פחות מכובדות ובטח לא אלגנטיות:
איכס, אמר האפרוח.
אומרים "זה לא לטעמי" הסבירה לו הקטנה, לא אומרים איכס על אוכל.
איכס- אמרה הקטנה, בעצם על זה מותר להגיד איכס, זה ממש לא טעים!
הגדולה התגברה כי היא כבר מבינה איך להתחנף, אכלה ביס בנימוס תוך מילמול משהו שנשמע כמו- חכחחגחרי.
בשורה התחתונה הילדים העדיפו להשאר רעבים (יש לי הרגשה שהם השלימו את החסר בבית הכנסת- יד ימיני לא הודה עד היום, אבל הקטן הלשין)
והבעל? נראה שהוא נהנה 
אני מדגישה שוב- נראָה.

שוב הגיע יום חמישי, בארוחת הבוקר נשאלה המשפחה, אז מה נכין השבת?
הקטן ביקש שולה ועוגה לבנה
הנסיכה הקטנה ביקשה מרק עם משו שעושה רעש (קרוטונים)
(אוצר המילים לא משהו אצל הקטנים- חייבת לעבוד על זה!)
הגדולה אמרה שמה שמתחשק לי היא תאכל (אמרנו כבר שהיא חכמה, לא?)
ויד ימיני אמר רק לא את העוף של שבוע שעבר.
עכשיו נזכר להגיד לי!
לא רוצים לא צריך!
אני מחר לא מבשלת, אני בשביתה!
תסתדרו לבד...


אני רק מכינה מרק, שניצלים, פתיתים, קיגל, תפוח אדמה בתנור, עוגת שוקולד ומזל שיש לי שולה (קיגל הבית של חמותי שנקרא על שמה- מבטיחה תמונות ומתכון בעתיד)

אז מה נכין השבת?
בא לי משו חדש... יש המלצות?

9 תגובות:

  1. חלי שעדיין מחכה לראות אותך :-)24 בפברואר 2011 בשעה 10:39

    תני משימה לילדים ולמר ימיני - השבוע - אתם מכינים את האוכל.
    מוסט לייקלי: יאהבו את המרק שלך עד קץ כל הימים ויכתירו אותך למבשלת המוכשרת ביותר בעולם כולו.
    ליסט לייקלי אבל יופי של פיתרון: יהיה טייק אוואי.

    קציצות טונה?

    השבמחק
  2. גם אני בפולניות עם 3 סרבניות אוכל ידועות. אצלינו הולך טוב עוף בתנור עם תפו"א (ברוטב קטשופ+סויה+דבש), צלי עוף בסיר, מרק תירס, מרק כתום ואם אין ברירה וחייבים לטגן אז שניצל. כווולם אוהבים שניצל!
    שתהיה לך שבת טעימה...

    השבמחק
  3. הכי אהבתי את היידים של הקטנה עם הידיים של סבתא, תמונה כובשת.
    אם את רוצה לבשל משהו ממש קל וטעים לכי על דג חריימה בקלי קלות. גם פולניות שלא מבינות בבישול מצליחות כאן http://www.foodp.net/read.asp?file_id=532

    השבמחק
  4. וואו עינת, איך זה שכולנו עוברות את אותו רוטין כל יום חמישי,מה להכין לשבת? משהו חדש ובסוף את מוצאת את עצמך עושה אותו הדבר!!!
    תנסי להוסיף למנת "השניצלים" נקניקיות עטופות בבצק עלים(hot dogs in blankets)גם הילדים וגם יד ימיני מתים על זה!
    שבת שלום...

    השבמחק
  5. ילדים תמיד מעדיפים את אותו הדבר.
    אצלנו בבית, בעלי אוהב לעשות כל שבוע ניסיון חדש לשבת וזה לא תמיד מתקבל באהבה.
    מה אנחנו מכינים קבוע?
    עוף בדבש (קטשופ סויה וסילאן)
    קציצות בקר שמתבשלות עם הרוטב של העוף
    שניצלים בסילאן
    אורז לבן (לילדים)
    ובורגול/ קינואה/ אורז אדום לנו (לפי תפריט של נטורופתית)
    אם תרצי מתכונים בכיף!
    אגב, כיף לקרוא אותך
    שבת שלום!

    השבמחק
  6. תבקשי מליאת שתיתן לך את המתכון של העוף בלי העצמות. עוף ממולא בלי עצמות...

    השבמחק
  7. צמעי....עוף זה הכי קל, זורקת אותו לשקית קוקי, שופכת על זה- דבש סויה וקטשופ. שמה שיני שום שלמות ראש שלם בפנים, סוגרת, מחוררת עם סכין כמה חורים לאויר, מניחה בתבנית, שעה על אש גבוהה בתנור ואז עוד כשעתיים שלוש ואף יותר על אש נמוכה בתנור. ילקקו אצלך את האצבעות!!!!! מבטיחה. מה עם קציצות? אפשר גם.....

    השבמחק
  8. יא, איזה בידור, ואצלינו אוכלים כל שבת עוף עם תפו"א, בואי נחליף....

    סיקרנת אותי לאללה עם הקיגל....מתכון, מתכון, מתכון

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...