יום שישי, 11 במאי 2012

תסתכלו על הקנקן,לא מה שבתוכו (או מתכון לשבת)

אזהרת מסע/קריאה: פוסט זה לא נועד לצמחונים, התמונות לא מחמיאות לתרנגולת המסכנה.
לא לוקחת אחריות מעבר לזה. 
נקודה.

זה שאין לי זמן, הבנתם 
(אם לא, תפנימו שוב פה ופה)
ולכן אני תמיד מחפשת מתכונים שיעשו וואו בכלום זמן
כאלה שאני רק זורקת כמה מצרכים ו-וואלה- יש ארוחה
המתכון פה- מבטיחה לכם שהוא כזה!
מלבד זמן תנור- זמן ההכנה הוא בדיוק חמש דקות.
והטעם? אלוהי!
ההכנה- פחות... עוד מעט תבינו ותראו למה...

עוף בגריל של גיסי נועם הלוי
מצרכים:

עוף שלם 
כ-10 עלי בזיליקום (ריחן) טריים
עגבניה 
1/2-1 קילו מלח גס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום הכי גבוה (אצלי יש 300 מעלות)
מכניסים לתוכו תבנית עם מלח גס 
ובינתיים
מנקים את העוף ושוטפים אותו 
(אם אתם לא בעניין כמוני ומגעילה אתכם ההתעסקות עם הבשר- תבקשו מהקצב להוריד את הזנב, גרוגרת ושאר איכסים)
חוצים את העגבניה ודוחפים את שני החצאים לתוך התרנגולת המסכנה (תנחשו אתם לבד לאיפה)
(בשלב הזה מתחשק לי להקיא- אני מתקשרת לאחותי הקטנה ומתחננת שתבוא לעשות לי הדבר הגועלי הזה, בכל אופן, זה המתכון של בעלה)
ואת הבזיליקום דוחפים מתחת לעור איפה שמצליחים
(שוב אני מקטרת לאחותי- ואם לא יהיה בזיליקום? זה יהיה כל כך נורא? למה להתעלל בתרנגולת? מיותר לציין מה היתה התשובה שלה...ואני תוך כדי קללות ספק כמעט הקאות סוגרת עיניים ודוחפת בזיליקום)


מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות
ומכניסים את העוף שוכב על הגב על רשת לתנור
שימו לב- הוא צריך לשכב על הגב (כאילו הוא משתזף- כנפיים ורגליים כלפי מעלה)
אחרי 30 דקות להפוך את העוף

ולאפות עוד 40 דקות (או עד שמזהיב למעלה)
והוא מוכן!

ועכשיו נשאר רק להוציא את העגבניה, לחתוך ולטרוף!
אגב, לשומרי השבת שבינינו- העוף נשאר עסיסי ורך גם אחרי חימום על הפלטה

נשאר לכם קצת עוף?
תכניסו לסלט יום אחר כך בעבודה

אני זילפתי טחינה
הוספתי חמוציות, קוביות בטטה בתנור ומלח גם.
בתיאבון ושבת שלום!

6 תגובות:

  1. מעניין...
    מה תרומת המלח לעניין, בעצם?

    השבמחק
    תשובות
    1. המלח מפזר את החול בצורה אחידה בתנור. (או לפחות מה שאחותי טוענת...)

      מחק
  2. אני באמת מאמינה שהעוף נפלא, אבל...
    בהריון של בני הרביעי הייתי בשמירת הריון, חודשיים בביה"ח!
    מידי פעם כש"התנהגתי יפה" נשלחתי לשבת/חג הביתה לבלות בחיק המשפחה, בעל ושלושה זעטוטים, קטנטנים.
    כיוון שצוויתי להיות במצב מאוזן (למעט ארוחות), חברות נפלאות הכינו עבורינו את סעודת השבת ובעלי קנה עוף שלם בגריל.
    את העוף הגשנו בשלמותו.... וואו... או אז לראשונה הבינו ילדי שהעוף פעם עף-חי, השאלות נורו בקצב מסחרר... איך תפסתם אותו? איך הרגתם אותו? איך מוציאים לו ת'דם?... שאמשיך?... מה עם הנוצות? וכו' וכו'...
    שנים אח"כ לא העזנו לקרוא לעוף בשמו ובטח ובטח לא להגישו בשלמותו!!!
    אני מקווה שלא "הרגתי" לך את העוף ;-)
    בתיאבון :-)
    אימוש5

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו אצלינו- האחיינים לא אוהבים טונה אבל אוהבים לאכול קציצות טונה "בלי" טונה :)

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. הרגע אני חוזר מהשוק ומהקצב אשר מתעקש שלא להוריד את הזנב שאין לתרנגולת!!

    אז מה את מציעה לעשות???

    תודות מקרב קוקוריקו קו קו קו קו

    אבא.

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...