יום רביעי, 25 ביולי 2012

פיצה מקפיצה ביתית

אני ידועה כאגרנית, גרגרנית אבל בעיקר עצלנית.
אני אוספת ומדפיסה המווווון מתכונים של אוכל מהרשת,
דברים שהייתי מתה להכין (ואני באמת מתכננת להכין אותם), אבל משום מה בזמן אמת- אני נכנעת מראש.
כבר לפחות שנתיים אני מתכננת להכין את הפחזניות של שירלי נמש, אבל עדיין לא העזתי,
אינספור פעמים נכנסתי למטבח בידיעה ש"היום זה היום, היום זה יקרה!"
אך לשווא...
(המערכת שומרת לעצמה את המספר המלא של המתכונים המפוספסים, לא צריך לכבס את כל הכביסה המלוכלכת בחוץ...)
פיצה ביתית- בתכנון שלי כבר שבועות (אם לא חודשים),
אבל כל פעם שאני מתכננת להתחיל עם הבצק-
יוצא לי החשק ובסוף מה שיוצא זה "פיצה פיתה" (פותחים פיתה, מורחים קטשופ, מפזרים גבינ"צ מגוררת ושמים בתנור- אין יותר פשוט מזה...)

וכך הגיעו להם תשעת הימים
ושוב נקרתה בדרכי הזדמנות לנסות את המתכונים הממתינים לי בקלסר
והפעם סופסוף,אולי, אני אכין את הפיצה המשודרגת!
גיסי נתן לי בזמנו מתכון "עם אחריות" לטעם
התכוננתי נפשית,
אפילו הכנתי רשימה לסופר!
וכך הגיע היום המיוחל,
ובשיחה היומית עם אחותי, מסתבר ש"במקרה" היא הכינה את בצק הפיצה
(חס וחלילה לא בגלל שאני לחצתי עליה כבר שבוע, הפעלתי מסרים תת מחשבתיים ועל קוליים, לא גרמתי לה נקיפות מצפון או שום דבר אחר, מבטיחה!)
וכך רצה במקרה- כדור בצק אחד הלך אלי (אמרתי שאני עצלנית, לא?)
ולי נשאר רק להכין רוטב ולתנור, בדיוק כמו שאני אוהבת!


מתכון לפיצה טעימה (של השף נועם הלוי)
כמות: שלוש פיצות בינוניות
מצרכים:
בצק:
500 גרם קמח "שטיבל" 2 להכנת לחם (ניתן להשיג בכל סופר רגיל, ואם לא מוצאים- לא נורא להשתמש בקמח רגיל)
כפית מלח
כף וחצי סוכר.
כפית שמרים יבשים
250 מ"ל מים.
כוס מים למקרה הצורך.

רוטב:
גרסת השף:
2 ק"ג עגבניות רכות מאוד ואדומות.
8 שיני שום קלופות.
רבע כוס שמן זית.
2 ענפי עלי בזיליקום.
מלח גס לפי הטעם.
חצי כפית סוכר.
גרסת העצלנים (או יותר נכון הגרסה שלי):

קופסת עגבניות מרוסקות
שיני שום
מלח סוכר לפי הטעם

גבינה:
500 גרם גבינת מוצרלה אמיתית.

דרך ההכנה:
הכנת הרוטב (גרסת השף כמובן):
"דופקים" את שיני השום – נותנים מכה עם פטיש או תחתית של כוס על כל אחת מהשיניים.
מוציאים את העוקץ ביחד עם החלק הלבן מכל עגבניה וחותכים אותה ל-4.
מחממים בסיר עמוק על אש נמוכה את שמן הזית עם שיני השום.
ברגע ששיני השום מתחילות לקבל צבע זהוב – מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים חצי מכמות המלח שהכנו ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים במשך כשעתיים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב פעם בכמה דקות.
הכנת רוטב גרסת העצלנים
מטגנים את שיני השום בסיר
מוסיפים את העגבניות מקופסת השימורים
ממליחים ומוסיפים סוכר לפי הטעם

טוחנים במעבד מזון ותוך פחות מ-10 דקות יש אחלה רוטב!

בזמן שהרוטב מתבשל, נעבור להכנת הבצק:
שמים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה ומערבבים מעט.
מוסיפים 250 מ"ל מים ומערבבים שוב.
מוסיפים את המלח ולשים ביד או במיקסר במהירות נמוכה כ – 10-12 דקות.
במידה והבצק לא דביק בכלל – מוסיפים מעט מים, לשים עוד מספר דקות ובודקים שוב, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
משאירים את הבצק לתפוח כשעה כשהוא מכוסה במגבת לחה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומשאירים להתפחה נוספת כ-30-40 דקות.

נחזור לרוטב ולגבינה:
לאחר שהעגבניות איבדו צורה לחלוטין והרוטב סמיך מספיק לטעמכם (צריך להיות כמו רוטב לפסטה) מורידים מהאש.
מוסיפים מלח לפי הטעם, סוכר ואת עלי הבזיליקום לרוטב.
טוחנים את הרוטב במעבד מזון, למרקם גס (טחינה קצרה בפולסים)
מעבירים את הרוטב לקערה.

את הגבינה מגרדים בחלק הגס ביותר של הפומפיה ושומרים בצד (אמרתי לכם שההוראות הן של שף- אני את שלי גררתי בסופר)

הרכבת הפיצה ואפיה:
מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית.
על משטח מקומח (או על נייר אפייה) מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ (דק מאוד).
מפזרים רוטב בתנועות מעגליות על כל הבצק, לא להגזים בכמות הרוטב – הוא יפריע לבצק להיאפות.

מפזרים גבינה מלמעלה. אופים בתנור את הפיצות אחת, אחת למשך כ- 8-9 דקות עד שתחתית הבצק מתחילה לקבל צבע זהוב.


ככה נראה אחרי 3 דקות


בתיאבון וצום קל לכל הצמים בט' באב!

השתמשתם במתכון? אשמח אם תעלו תמונה לקבוצת הפייסבוק "קישקושיאדא"!

5 תגובות:

  1. יאמי של פיצה. באיזו גבינה השתמשת??

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לימונדה,
      לא נעים להודות, אבל אין לי מושג... ביקשתי בסופר קופסת גבינה מגוררת, לא שאלתי יותר מידי שאלות.
      אם את שואלת אותי- הכל הולך!
      בתיאבון ו... מחכה לראות תמונה!!

      מחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. נראה מעולה, גזרתי ושמרתי

    השבמחק
  4. אצלנו רק פיצה מצליחה להזיז את הילדים מדורה צפייה ישירה במחשב. אבל הם לא סובלים גבינות דומיננטיות אז אנחנו מכינים פיצה עם מוצרלה, בולגרית מקסימום גאודה.

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...