יום שלישי, 11 בדצמבר 2012

אל תסתכל בקנקנן אלא במה שיש בתוכו (וגם מתכון למאפינס בננה)

הגיע הזמן לשים על השולחן (או במקרה שלי על המשקל)
שנה עברה מאז שעברתי עבודה
שנה עברה ואני לא מפסיקה לאכול
כמעט שנה שלמה כל בוקר מתחיל עם קפה ומאפה
שנה שלמה של ארוחות צהריים
שנה שלמה של נשנושים לאורך כל היום, פינוקים ודברים מתוקים.
הגיע הזמן לשים לזה סוף!
הירכיים לא מאפשרות את זה והאמת? לא סובלת לעשות ספורט- אפילו גם זה הפסיק להשפיע.
(לאלו שמכירים אותי- לא צמחתי למימדים ענקיים, אם תפגשו אותי מחר לא תראו היפופוטמם, אבל אם אני אמשיך באותה דרך- לא מבטיחה שלא אגיע לזה)
אז חסל סדר נשנושים, אין יותר שוקולדים טעימים מוחבאים במגרות, אין יותר עוגיות שוקולד ציפס ונגמר המאפה בבוקר
מעכשיו אני אוכלת מסודר (מעניין כמה זמן זה יחזיק, אני ממלמלת לעצמי תוך כדי נגיסת שוקולד מריר)
אין יותר בין הארוחות
אבל
קשההההה בלי מתוק!

עוגת בננות, אגוזים וקינמון
מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים והתעללויות של עדי הכימאית והמומחית בשינוי עוגות לבריאות!

מצרכים
כפית תמצית וניל
100 גר' חמאה רכה
חצי כוס סוכר (אפשר להמיר בבננה נוספת)
3 ביצים
3-4 בננות בשלות (לא כולל התוספת במקום חצי כוס הסוכר)
2 כוסות קמח (כוס קמח רגיל וכוס קמת מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף בהריון קינמון
קמצוץ מלח
1 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה
וו גיטרה-תמונה מוקדשת באהבה לגל מ"בעיקר פורמת"

מערבלים:
חמאה הרכה,
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
3 חלמונים

להוסיף את הבננות המעוכות
להטמיע קמח
אבקת אפיה
קינמון
כוס אגוזים (פה הדעות חלוקות- לא כולם אהבו את האגוזים בעוגה וחלק כן- לשיקולכם)

במקביל מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח
מקפלים את החלבונים לתוך העיסה


שמים בתבנית (אני עשיתי מאפינס)

בחלק מהאפינס- הוספתי שוקולד צ'יפס, לייתר בטחון, שיהיה מתוק :)
מכניסים לתנור
אם שמתם בתבנית אינגליש קייק- תבדקו אחרי חצי שעה עד שיוצא קיסם לח עם פרורים
מאפינס- מתחילים לבדוק אחרי 8-10 דקות.

אפשר לבזוק אבקת סוכר מלמעלה ליופי

אז נכון שהם לא נראים הכי טוב בעולם (חברה לעבודה הגדירה אותם כקיא אפוי?)
הם מריחים מעולה (הי, אני משונה, אוכל שלא מריח לי טוב לא נכנס לי לפה)
אין ספק שהשוקולד צ'יפס שידרג אותו.
בואו נגיד ככה- הבאתי אותם למשרד ולא נשאר אחד כעבור כמה דקות*
אז תעצמו עיניים, תרחרחו ותאכלו :)
אבל רק אחד, כן?

חנוכה שמח!


עצה:
קראתי שבמקום לזרוק את הבננות אפשר להקפיא אותם עד שמכינים את העוגה- אז זהו שלא! לא מבינה למה נותנים את העיצה הטיפשית הזאת- אחרי שהוצאתי מהמקפיא את הבננות להשתמש בהם, הן היו כל כך מגעילות שנראה לי הבנתי מאיפה היה ריח מסריח בתוך המקפיא- כנראה בננות רכות הן חסינות הקפאה וממשיכות להבשיל - מחזה מגעיל ולא נעים!

*האמת? זה לא מדד אמיתי- אוכלים אצלינו את הכל, אפילו אוכל עם סימני עובש...



6 תגובות:

  1. הי עינת

    מקווה לנסות השבוע. אעדכן אותך.


    יסמין

    השבמחק
  2. בובי,
    בננות בשלות מדי אני קולפת לתוך כלי מועכת עם טיפה לימון ואז מקפיאה....

    השבמחק
  3. אני בעיתית במתכונים/אפיה/מטבח וברגע שהשתמשת במילה גיטרה איבדתי את חוט המחשבה (-: אבל כייף לקרוא אותך! ואני שמחה לשמוע שטוב שלא הקפאתי מעולם בננות - שלא יגידו שאני לא עושה משהו כמו שצריך במטבח! (אהבתי את התמונה של הבננות המעוכות)

    השבמחק
  4. ברגע שאני רואה מתכון עם להקציף חלבונים ולקפל - אני כבר מבינה שזה מתכון מסובך ולא בשבילי
    אני גם הכנתי עוגה דומה - רק יותר פשוטה
    http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2430474

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...