יום רביעי, 23 במאי 2012

חווה- לא מה שחשבתם (גם מתכון לדג סלמון בתנור)

אני מכירה את המושגים:
חוות סוסים
חווה חקלאית
חוות קנגורו
אני אפילו מכירה את פארמוויל של פייסבוק
אבל חוות דגים?
מסתבר שיש כזאת בכפר אז"ר (זה של המפוזר)
ואני בחיפושים שלי אחרי מתכונים קלים
קלילים
כאלה שלוקחים 5 דקות
התאים לי בול
התקשרתי
הזמנתי
באתי ולקחתי
4 חתיכות דג סלמון
מתאים בול לארוחת ערב בשבת או אוטוטו לארוחה החלבית בשבועות

המקום נקי ומסודר
הדגים טריים (ניתן אפילו לראות את הבריכות שבהם הדגים שוחים- הילדים נהנו, אבל לא נשארו לראות וללמוד איך הדג הופך מחי לדומם)
אנשים נחמדים (אני מניחה שהדגים פחות מחבבים אותם)
ועל הדרך גיליתי את מידן
ה"סושימן" של המקום (נמצא בימי שישי)
לא עמדתי בפיתוי וקניתי רול מצופה במשהו שאני לא זוכרת להגות
מחיר סביר (26 ש"ח לרול!)
והטעם? כל כך טרי וטעים
(חזרתי שבוע לאחר מכן לחווה רק בשביל הסושי
קניתי 4 רולים לארוחת שבת
כל רול עם קומבינציה שונה, עם דג אחר שהיה
והפעם זה היה הרבה פחות מ-5 דקות עבודה
טוב, מידן עבד יותר מחמש דקות, אבל לי נשאר רק להגיש )

דג סלמון בתנור


מצרכים:
דג סלמון טרי
מלח גס
פלפל שחור טרי

אופן ההכנה:
שמים בפיירקס את הדגים
(שמגיעים אגב מפולטים, בלי עצמות ונקיים- ישר מהקופסה לתנור)
מלח גס ופלפל שחור
טיפה שמן זית

מכסים בנייר כסף
מכניסים לתנור מחומם מראש לרבע שעה בערך
מסירים את נייר הכסף
ומשאירים ל-10 דקות נוספות
(אני אוהבת את הדג שלי RARE יחסית, אם אתם אוהבים יותר, תשאירו יותר בתנור עד למידת העשייה הרצויה לכם)

ניסיתי בעבר את המתכון הזה על דג סלמון קפוא מהסופר,
אין להשוות בטעם
אפילו הילדים שהם הרבה פחות פיינשמקרים ממני
אהבו יותר את הדג הטרי
אבל, בכל דבר יש חיסרון
הדג הטרי יקר יותר מהקפוא,
יקר, אבל שווה כל שקל- תשמעו לי
אחרי שתנסו תבינו.

נשאר לכם דג?
תכניסו יום אחר כך לסלט (שלא תעיזו לשכוח את המלח הגס)

אגב, אני לא מרויחה כלום על ההמלצה, פשוט היתה לי חוויה טעימה ואני לשם שינוי לקוחה מרוצה, ואני שמחה לחלוק איתכם את המתכון ואת המקום.
בתיאבון וחג שבועות שמח!

כשאתם מגיעים לחווה, אם אתם כמוני,
סקרניים במידה אבל נגעלים בקלות,
תעשו לעצמכם טובה (וחסכתי לכם גם בתמונות) אין טעם להיכנס ולראות...
כבר קרה ונתקלתי שם בדג מפרפר בדרך מהבריכה ל"ניקוי יסודי".
תישארו ליד מידן הסושימן (מראה הרבה יותר מלבב)
ואל תשכחו לעשות הזמנה בטלפון יום חמישי
תחסכו לכם זמן לחכות בתור...

11 תגובות:

  1. יש מתכון מקביל עם קשקשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אובבוי היקר,
      אני ממליצה לבקש מהדייג להוריד את הקשקשים, לדעתי הם לא מוסיפים לטעם, אבל אם זה מה שאתה אוהב, אני מחכה לשמוע איך היה....
      בתיאבון

      מחק
  2. משתלב מעולה עם מרנג עדשים. מומלץ. תודה עינת.

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת? נשמע מעניין... אשמח למתכון :)

      מחק
  3. נשמע מעולה, אני אנסה!

    השבמחק
  4. שלום עינת, ראשית - הבלוג משובח וטעים! תענוג לקרוא. למרות שיצא לי שרוף. שנית, תהיתי אם יש קשר לחווה אלברשטיין ולחווה אמנו, שהרי ידוע שבימים של טרום עץ הדעת לא נהגו הבריות לצרוך בשר. שלישית, האם אפשר לבקש מתכונים לבלינצ'ס דל קלוריות לכבוד שבועות לילדים הסובלים מאלרגיה לקינמון?

    המון תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. רות היקרה, על מנת שלא יצא שרוף- אני ממליצה לכוון טיימר ואז לא תשכחי להוציא מהתנור.
      בלינצ'ס? עדיין לא ניסיתי, אולי רחלי "פשוט מבשלת" ניסתה? http://mevashelet.com/
      בהצלחה!

      מחק
  5. עדיין לא יצא לך לבקר בחוות המחשבים של הטכניון, אה?.. (:

    השבמחק
  6. יא... מעניין, תודה על המתכון והרעיונות

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...