יום שני, 3 בספטמבר 2012

ג'יין אייר - רחלי זוסימן מ"פשוט מבשלת"

האורחת שלנו היום היא רחלי זוסימן.

מי זאת רחלי?
נו שוין... 
רחלי היא כותבת מוכשרת,
מכורה רצינית לאינטרנט, פייסבוק ופינטרסט (http://pinterest.com/racheli_zusiman)
מנתחת מערכות ומנהלת מוצר במקצועה
אמא לשני בנים,
בלוגרית כבר 12 שנה,
כותבת בבלוג הבישול, אוכל ומתכונים פשוט מבשלת על כל מה שקורה אצלה במטבח ובגזרה הקולינרית
כותבת במאמי-בלוג האישי עפיפונים על הילדים, על עצמה, על טיולים, על עיצוב, ועל כל שאר הדברים שמעניינים אותה.
מכינה עוגות יום הולדת מושקעות (יש לה נושא לא סגור עם מלכת אנגליה)

מעבירה סדנאות קאפקייקס

ואוהבת לארגן מסיבות מגניבות, גם לילדים וגם לעצמה 
 


ואגב- היא לא מסוגלת לאכול את האוכל שהיא מבשלת, לא היא ולא הילדים שלה אוהבים מתוק- משפחה משונה, אבל אנחנו במשרד יצאנו נשכרים (לו רק היתה אופה כשר...)

ורחלי כמו רחלי, אוהבת old fashion, קלאסיקה ורומנים מהסוג שנרדמים ממנו (מודה, אני נרדמת מספרים קלאסיים, 3 פעמים ניסיתי לקרוא את הספר שרחלי בחרה ואף לא פעם אחת הצלחתי לסיים את הפרק הראשון)
לכן שרחלי שלחה לי מה היא בוחרת- ממש שמחתי, סופסוף אצליח להבין על מה הספר...
אז קבלו את רחלי במחיאות כפיים ובגל אנושי ענקי :)
**************************
"ג'יין אייר של שרלוט ברונטה הוא אחד הספרים האהובים עליי עוד מאז שהייתי נערה.
 
ג'יין הקטנה הנלחמת נגד כל הסיכויים, מתגברת על כל הקשיים, ותמיד נשארת אופטימית היא השראה אמיתית.
 גם תיאורי הטבע הקרירים והאפלים מתאימים מאוד לקריאה באוגוסט המהביל שלנו...

אחרי תלאות מרובות, מגיע הספר לסיומו בחתונה של ג'יין ומר רוצ'סטר שלה – אדוורד.
זו לא חתונה מפוארת.
רק היא, אהובה והכומר.
אין מסיבה, וגם עוגת כלולות אינה מזכרת!
לכן החלטתי להכין להם עוגה בעצמי.
לא תתאים כאן עוגה מפוארת בעלת 4 קומות וקישוטים מנצנצים- העוגה הזו היא צנועה, נמוכה וקטנה כמו ג'יין, עם קרם לבן פשוט, קצת סלסולים וקישוטי שוקולד צנועים.

העוגה היא עוגת קינמון ופטל בחושה, והיא טעימה להפליא.
אני בהחלט יכולה לדמיין את סוכנת הבית בבית משפחה בריטי כפרי במאה ה-19 מכינה אותה...
לקחתי את הבסיס ממתכון שפורסם בבלוג spoon fork bacon ועשיתי בו כמה שינויים- הוספתי את הפטל כמחווה לדומדמניות שג'יין עוזרת להאנה לברור (סוכנת הבית של משפחת ריוורס, המצילים את ג'יין ממוות ברעב) עבור הכנת עוגות. 

עוגת קינמון ופטל בחושה 
המצרכים:
1/2 1 כוסות קמח לעוגה או קמח רגיל
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה או חמאה
2 ביצים
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה, או תערובת
1 כפית תמצית וניל
פטל או פירות יער אחרים, קפואים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
משמנים את התבניות – השתמשתי בזוג תבניות סיליקון שקניתי באיקאה: אחת בקוטר 23 ס"מ והשניה בקוטר 14 ס"מ בערך. לעוגה גבוהה יותר, כדאי להשתמש בתבנית אחת בקוטר 22-24 ס"מ.
מנפים לקערה קמח, קינמון, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים את השמן והסוכר.
מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. 
מוסיפים יוגורט ותמצית וניל וטורפים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה, ומערבבים עד שהעיסה מתאחדת.
מחלקים את העיסה בין התבניות, ומפזרים מעל את פירות היער. משקיעים אותם מעט בעיסה בעזרת כף.

אופים במשך כ-40-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע.
מניחים לעוגה להצטנן ומחלצים אותה מהתבניות.

הקרם הוא קרם קצפת וניל פשוט:
מצרכים ואופן הכנה
מיכל שמנת מתוקה
כוס חלב  
חבילה של אינסטנט פודינג וניל

מקציפים במיקסר עד לקבלת קרם יציב שאינו נוזל מהמטרפים.

מורחים שכבת קרם על העוגה הגדולה יותר, 
מניחים מעליה את העוגה הקטנה יותר ומצפים גם אותה.
מעבירים את שארית הקרם לשקית זילוף
ומזלפים על העוגה פסים מסולסלים לאורך. 
רואים את הסילסולים?

כדי להכין את קישוטי השוקולד יש:
להמיס במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר ולהעביר לשקית זילוף.
מזלפים על נייר אפייה את שמות החתן והכלה ביד חופשית
מעבירים למקרר לקירור והתייצבות.

כדי ליצור את דמות הזוג המתנשק, מוצאים באינטרנט תמונה של זוג תמים ביום חתונתו (למשל חיפוש כזה)
(או לחלופין אפשר למצוא תמונה רגילה, להפוך אותה לשחור-לבן בתוכנת גרפיקה)
מדפיסים את התמונה הרצויה
מניחים מעליה נייר אפייה ומזלפים שוקולד לפי קווי המתאר שלה. 
מעבירים למקרר לקירור והתייצבות.
לאחר הקירור, מקלפים את קישוטי השוקולד מהנייר ומניחים על העוגה.


Cake topper במראה וינטאג'י של talking tables עם פרח וציפורים, שהן מוטיב חוזר בספר
צלחת הגשה יפה מזכוכית במראה רטרו,
האנסמבל מושלם.


מזל טוב ג'יין ואדוורד!"

תודה רבה לרחלי על ששיתפה אותנו בקלאסיקה (והפעם בלי שנרדמתי!)
נשיקות לכולם,
רוצים להhזכר בשאר הפוסטים? לחצו כאן.

3 תגובות:

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...