יום רביעי, 30 בינואר 2013

עוד פעם ארוחת ערב?

הילדים שלי ידועים כסרבני אכילה, אני בטוחה שכבר דיברתי על זה כבר לא פעם.
לאחרונה החלטתי טיפה לשדרג את ארוחת הערב המשעממת שנשארת בצלחת מיותמת מידי ערב
האמת?
גם לי נמאס להכין אותה כל ערב...
אז ערב אחד הכנתי פסטה עם רוטב שמנת פטריות ואפונה- האמת? יצא מעולה!
מי היה מאמין שאני הצלחתי לבשל רוטב לפסטה
שלושה דברים אני לא יודעת להכין:
אורז (כן, כן אורז לבן פשוט)
צ'ולנט
ורוטב לפסטה (העגבניות יוצא לפעמים בסדר, אך השמנת תמיד יוצא להקיא, לא יודעת איך אני מצליחה להרוס אותו)
מצאתי במקרה ספר ישן,
עקבתי אחרי ההוראות
ויצא מעדן!
הילדים לא השאירו פירור בצלחת
הפולנייה שבי רקדה ריקוד מנצח- וזה היה וואחד ריקוד!

ערב אחר אפיתי פוקאצ'ה
(כן כן, לא להאמין אה? ועוד באותו יום הגעתי מאוחר הביתה ועדיין הספקתי- זה ממש קל!)

כאן ההצלחה לא היתה הכי גדולה בהתחלה,
היו חששות מצד הילדים להבין מה זאת פוקאצ'ה, מה עושים איתה ואיך מחזיקים אותה, אחרי שקלטו את הקטע- מתוך 4 פוקאצ'ות נשארה בקושי חצי- נחשב אצלי כהצלחה מסחררת!

הקו המנחה הוא יום אחד ארוחת ערב רגילה וביום השני- שידרוג לארוחה
(לא מצליחה להקפיד- ירדנו לארוחה או שתיים בשבוע מיוחדת)

ואז ערב אחד, שחזרתי באמת מאוחר, מצאתי את הבעל מכין טורטיות עם פסטרמה והפעם בטעם קטשופ של זוגלובק
איך?
לוקחים טורטיה
מורחים ממרח אהוב (או במקרה שלו- מטביעים בממרחים)


מוסיפים ירקות שבא

וכמובן פסטרמת קטשופ של זוגלובק

מגלגלים ואוכלים.
ופה הדעות חלוקות- הילדים לא התלהבו 
אפילו את חביתת הפסטרמה שהכין עם פסטרמת הקטשופ הם לא טרפו- הטעם של הפסטרמה לא היה נראה להם, אבל הם קשים עם שינויים הילדים שלי... ומה עוד, הם לא מטורפים על קטשופ...
אבל מה? 
לא נשאר- הבעל סיים את הכל לפני שהספקתי לטעום
נו שוין, לפחות מישהו נהנה...
עד לארוחה הבאה :)

ואם יש ביניכם כאלו שמתעניינים בערכים התזונתיים של הפסטרמה, תדעו שהיא רק 1% שומן,
נשמע מבטיח!
לו רק לא היה צריך לאכול את זה עם המון חלה, באגט טרי או בייגל שווה, הייתי על הגל לדיאטה מוצלחת! :)




5 תגובות:

  1. סליחה? ומה עם מתכון לרוטב פסטה??? לא להתקמצן- תשתפי גם אותנו! ( לא שיש לי הרבה סיכוי עם 2/4 אלרגיים לחלב) אבל אפשר לנסות עם סויה :-)
    חוה

    השבמחק
  2. חכי שהילדים יגיעו לגיל ההתבגרות...
    בראש השנה הכנתי חזה עוף ממולא, עיסיתי אותו עם תבלינים והתפניתי לשניה לתבשיל אחר.
    כשחזרתי ל"חזה", ראיתי את בני המתבגר (12 וחצי) מתבונן בעיניים עורגות לעבר העוף.
    הוא טען שהעוף נראה מצויין, בחירוף נפש הגנתי על העוף שלא יאכל אותו חי!
    כבר מזמן כשמזכירים פרה, אני רואה סטייקים בעיניים שלו.

    הפסה והפוקצ'ה נראים נפלא.
    שבוע טוב,
    אימוש5

    השבמחק
  3. רשמת שאת לא יודעת להכין טוב.. אז הנה מתכון קל נורא ותמיד מצליח: רוטב "שמנת" לפסטה- שמנת קשיו. כוס קשיו וכוס במים, בבלנדר עד שזה נוזל חלק- אפשר להוסיף קצת מים אם סמיך מדי או קצת קשיו אם דליל מדי. מחממים קצת את הרוטב (לא להרתיח, רק לחמם) מתבלים קלות (פלפל שחור, מלח, קצת אגוז מוסקט. אפשר גם בלי או בתבלינים אחרים) ומוסיפים לפסטה. נורא טעים, לא מרגישים שזה לא שמנת מחלב פרה, ומתאים לרגישים לחלב. ולגבי השומן- גם שמנת זה משמין.. נו.. :)

    השבמחק
  4. היי,

    אשמח אם תוכלי לחלוק גם את המתכון לפוקצ'ה...
    אני בדיוק חפשת מתכון פשוט וטעים לפוקצ'ות

    תודה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. מבטיחה שבוע הבא... אני אחפש את המתכון.

      מחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...