יום שני, 18 באוקטובר 2010

שנתחיל לאפות? אחת, שתיים, שלוש- לעבודה!

פספסתם את החלק הראשון של עיצו ב העוגות? לחצו כאן ותגיעו אליו בקלות!




עוגות הבצק סוכר נראות תמיד מרשימות ומיוחדות, חלק מהאפקט הוא בגלל הגובה של העוגה. רצוי שהעוגה תהיה בגובה 7-8 סנטימטר ומעלה.
איך עושים את זה?
יש כמה שיטות:
  • להגדיל את כמות הבלילה ולשים באותה תבנית שאתם רגילים
  • את כמות הבלילה הרגילה לשים בתבנית בעלת קוטר יותר קטן
  • לאפות רגיל כמה עוגות נמוכות ולשים אותם אחת על השנייה עם ציפוי טעים בין השכבות (עוד נדבר על זה).
איזה עוגה מתאימה לציפוי בבצק סוכר?
עוגה יציבה (סוג של "לייקח" או חנק) שלא דורשת קירור (זוכרים שבצק הסוכר נמס בקור ולא סובל לחות? לא זוכרים? תקראו כאן)
ישנם הרבה מתכונים ברשת*, תנסו עד שתמצאו את שאהבה נפשכם...

המתכון המנצח שלי:
(אני בטוחה שלמתכון הזה יש הרבה וריאציות, זו הוריאציה שלי)
מרכיבים:
3/4 כוס שוקולית
1/4 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח (להוסיף קצת סודה לשתייה)
4 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות.

לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף אליהם את החומרים הרטובים,ו- c'est tout!

(ניתן לעשות במיקסר וגם ידנית עם מטרפה)

ואיך אפשר בלי הסו-שף שלי?

משמנים ומרפדים את תבנית האפייה (לרפד גם את החלק התחתון וגם את צדדי התבנית)
והופה! שופכים את הבלילה:


ולתנור.

כמה דגשים:
  • בגלל שהעוגה גבוהה מהרגיל, צריך לאפות אותה יותר זמן אבל צריך להזהר שלא תשרף.
  • מה שאני עושה בדרך כלל:
    מפעילה את הטיימר של התנור שיזכיר לי אחרי 40 דקות בערך לבוא לבדוק את העוגה, אם אני רואה שלמעלה כבר התקשה אבל בפנים נוזלי מידי (בעזרת שיפוד מעץ) , אני מורידה את הטמפרטורה של התנור וחוזרת שוב אחרי 20-30 דקות ובודקת שוב, אם צריך אני מעלה את הטמפרטורה וכך עד שהעוגה מוכנה (כאשר השיפוד יוצא כמעט יבש- אני אוהבת את העוגה עסיסית ולא יבשה)
  • אתם רואים שמתחיל להישרף למעלה? כסו את העוגה בנייר כסף 
שהעוגה מוכנה, תניחו אותה בצד ותתנו לה להתקרר.
(אם בינתיים לא סידרתם את הבאלגן במטבח- הגיע הזמן, או שיש לכם גמדים קטנים ואז אתם יכולים להספיק לקפל כביסה, לקלח את הילדים, או סתם לשבת רגל על רגל...)

את העוגה יש להפוך (אחרי שהתקררה) על משטח שהוכן מראש (עדיף עץ כי העוגה הולכת להיות כבדה ואנחנו לא רוצים שהיא תסדק אחרי שנעטוף אותה בבצק הסוכר) - ניתן להשיג בכל חנויות היצירה בשקלים בודדים)


והופ, להפוך את העוגה
 להפריד את התבנית בזהירות ולקלף את נייר הפרגמנט

מ ו ש ל ם ! !

*יש לכם מתכון מנצח שמתאים לבצק סוכר? אשמח אם תשתפו!

**חלקכם שאלתם אותי איפה אני קונה את האביזרים, יש כמה חנויות כמו מתוק.נט בראשון לציון, מסיבה בעיר בגבעתיים ועולה על כולן היא "מותק" - השירות, העזרה והתמיכה בלתי ניתנים לתיאור ולתמחור!
ואפרופו מותק, ליהי מאגנת בוקר מעצבות אצלה בחנות יום שישי, לפרטים לחצו כאן.




11 תגובות:

  1. כמה רענן ויפה הפוסט שלך, אני נהנית ,בלונדון, מכל מה שאת שולחת ומעבירה לכל מי שמתענין בשמחה.
    אז כמו שאומרים כאן- טאנק יו.

    השבמחק
  2. Wow so pretty and interesting I love baking,I just wish I had more time and strength to do all these decorations!!
    keep writing and giving us tips as well as you know and hopefully I'll just try to find the time to do so:)
    Great job Einat!

    השבמחק
  3. כשמכינים הרבה עוגות השוקולית מאד מייקרת את העניין ולכן הנה המתכון המנצח שלי לעוגה מעוצבת עם בצק סוכר
    4 ביצים שלמות בטמפ. החדר + 1.5 כוס סוכר להקציף כ-10 דקות
    להוסיף בזרם עדין 3/4 כוס שמן קנולה/תירס ולהמשיך להקציף עוד 2 דקות
    בינתיים לנפות יחד 2 כוסות קמח תופח+3 כפות קקאו
    להוריד מיקסר למהירות נמוכה
    להוסיף למיקסר לסירוגין את תערובת הקמח ו-1 כוס מים רותחים
    מיד כשמסיימים להעביר לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש
    160 מעלות כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
    להוציא מהתנור מיד כשהעוגה מוכנה ולהפוך על קרש חיתוך
    לתת להתקרר
    כשהעוגה קרה לקלף את נייר הפרגמנט, להכין סירופ מחצי כוס סוכר עם כ-חצי כוס מים רותחים להרטיב את העוגה לאט לאט עם כף עם כל הסירופ

    השבמחק
  4. וואו, איזה יופי, תודה, תמיד אני בחיפושים אחרי עוגה גבוהה ויפה כזאת, מיד הוספתי למועדפים שלי.

    השבמחק
  5. שאלונדון- יו אר וולכאם!

    shuli- thanx, sending hugs and kissess!

    מיכל- תודה על המתכון- את ממש צודקת שהשוקולית מייקרת את העוגה אם עושים בכמויות... אני אנסה את המתכון בפעם הבאה, תודה!

    מקופלת-שמחתי לעזור.

    השבמחק
  6. החלק הויזואלי בעוגה הוא חשוב מאוד. חשוב לתת להן לתפוח - וגם חשוב למנוע את הצניחה שלהן אח"כ, ע"י כיסוי במגבת והנחה במקום חמים, לא קר מדי

    השבמחק
  7. תודה על הטיפ כלי מטבח

    השבמחק
  8. לאיזה תבנית מתאימה העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הדר, קשה להגדיר לאיזה גודל תבנית זה מתאים- הכל תלוי בגובה הסופי שאת רוצה שיהיה לעוגה.
      אני עושה בערך קוטר של 24-22 סמ.
      לפעמים נשארת לי בלילה שממנה אני עושה קאפקייקס לילדים :)
      בהצלחה!

      מחק
    2. הי עינת, סליחה על החפירה, מתכננת לאפות בתבנית 26 נראה לך מתאים?
      איך דוגאגים שה"חצאית" לא תתקפל באיזור של דפנות העוגה, הרי נוצר עודף בבצק השמלה.
      תודה מראש על התשובה

      מחק
    3. בהחלט, 26 יהיה מעולה, יכול להיות שישאר לך אפילו בלילה לקאפקייקס קטנים :)
      בנוגע לחצאית- עושים לאט לאט, פותחים כפל כפל עד שרואים שזה בסדר ואז מצמידים בזהירות לעוגה- תסתכלי בפוסט הבא של ציפוי העוגה.
      בהצלחה!

      מחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...