יום חמישי, 14 באוקטובר 2010

כל ההתחלות.... קלות!!

הבטחות חייבים לקיים, טדאאאאאם, הסדרה מתחילה!

התחלתי בתחביב עיצוב העוגות לפני כשלוש שנים שהייתי בהריון עם האפרוח הקטן, אבא שלי קנה לי ספר ומאז אני מכורה!
למדתי הרבה מספרים מחו"ל, מהדרכות ברשת ומהפורום המקסים "אומנות בעוגות" של תפוז.

הפלוס של התחביב לדעתי, שלא חייבים לקנות אביזרים מיוחדים ויקרים, ניתן להסתדר עם הדברים שנמצאים בכל בית שמבשל ואופה, בשונה מתפירה שאם לא תהיה מכונת תפירה או בדים- יהיה קשה אֶפֶּעס לתפור...

מה כן לקנות?
(לחצו על התמונה להגדלה) 
  • מערוך עץ או מערוך אוקלון
  • מערוך קטן לרידוד החלקים הקטנים
  • מחליק לבצק סוכר
  • קורנפלור
  • מכחולים בגדלים שונים
  • CMC- אבקה לבנה הנילושה בבצק הסוכר על מנת להפכו לפיסולי
  • צבעי מאכל ג'ל
  • ובצק סוכר כמובן (כיום ניתן אפילו לקנות בסופר)
כמובן ניתן להתפרע עם חותכנים, אבקות איבוק, צבטנים, מקלות צבעוניים מיוחדים ושאר פינוקים אך הם לא הכרחיים לתחילת העבודה, אני נהנית לפנק את עצמי מידי פעם במוצר חדש.


המוצרים שיש בכל בית ורצוי שיהיו מוכנים "בשליף" תוך כדי עבודה:
  • קערה קטנה עם קצת מים
  • קערה קטנה ריקה
  • קיסמי שיניים
  • מקלוני פסטה
  • שקיות סנדביץ'
  • נייר מגבת
  • סכין חד בלי שיניים
  • נייר פרגמנט
  • תבנית קפיצית (או רינג)
  • אם יש - צלחת עגולה מסתובבת לגבינות, הרבה יותר זולה מהמקורי ועושה את אותו הדבר- ממש לא חובה!
חשוב לי לציין שזהו התחביב שלי, אני לא מתיימרת להיות מקצוענית או קונדיטורית או אחת שיודעת הכל... יש לכם הצעות/תיקונים/הערות? מכל מלמדי השכלתי, אשמח לשמוע!

כמה כללי אצבע חשובים:
  • הבצק סוכר מתייבש באוויר, סיימתם ללוש אותו? הכניסו את השאריות לתוך שקית סנדביץ'.
  • בצק סוכר טרי נדבק לבצק סוכר טרי בעזרת מים בלבד (אם הוא עדיין לא התייבש).
  • כדי ללוש את בצק הסוכר יש "לפדר" את משטח העבודה בקורנפלור או באבקת סוכר (אני אוהבת את הקורנפלור- לשיקולכם)
  • הבצק סוכר נמס במים ולא סובל חום, לכן יש לאכסן אותו במקום קריר ויבש.
  • את העוגה המוכנה יש לשמור בחדר נעים, לא בשמש ישירה ובטח לא במקרר.
קדימה לדרך, שנתחיל לאפות?

10 תגובות:

  1. איזה יופי של יוזמה!
    מחכה כבר לקראת הפוסטים הבאים.
    כל הכבוד!!
    ליהי

    השבמחק
  2. ליהי- תודה על התגובה החמה!

    השבמחק
  3. מחכה מאוד להמשך. כמה שאלות- מה זה מקל פסטה.
    היכן ניתן לקנות מה שציינת כמו המערוך הזה והמחליק וה- CMC?
    תודה

    השבמחק
  4. dandy- מקל פסטה זה פסטה רגילה רק שהיא לא מבושלת (ישר מהשקית), תמיד שאני קונה פסטה, אני שמה כמה מקלות בצד במיוחד בשביל בצק הסוכר.
    את החומרים ניתן לקנות או ב"מותק בוטיק בוכר" בשדרות יהודית בתל אביב, "מסיבה בעיר" בגבעתיים, "מתוק נט" הראשון לציון, ואני בטוחה שבעוד חנויות...

    טובה- תודה:)

    השבמחק
  5. ההקדמה מדגדגת את קצות האצבעות.
    מחכה בכיליון עניים לבאות :-)!!!

    השבמחק
  6. האנונימית למעלה...:-0
    אימוש5

    השבמחק
  7. ההסברים טובים ומפורטים והתמונות עוזרות מאוד להבין במה מדובר.אין כמו מראה עיניים...כל הכבוד על היוזמה ותודה רבה לך!בהצלחה...

    השבמחק
  8. היי..
    תודה על ההסבר המפורט.
    אם אני מצפה את העוגה בגנאש מוקצף קודם, זה לא ימיס את הבצק סוכר שעליו אחרי 2-3 ימים?
    בכלל, אפשר לשמור את ציפוי הגנאש מחוץ למקרר?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. להמיס? למה? כל עוד זה לא חם- אין מצב שימיס.
      בנוגע למקרר- לחות ממיסה בצק סוכר. אבל שמעתי על בנות שאומרות שניתן להכניס למקרר אם מכניסים את העוגה לתוך קופסה עטופה בשקית ניילון. לא ניסיתי בשביל לספר לך אם עובד או לא.
      אפשר לשמור עוגה מצופה כמה ימים שכן הבצק שומר שהיא לא תתייבש או תתקלקל. אבל לא הייתי אוכלת אותה יותר מזה... אבל זאת אני :)
      מקווה שעזרתי

      מחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...