יש מתכונים שמנסים רק פעם אחת בחיים, הם מסובכים ו\או מלאי התפצ'קצ'ות שלא מתאימים לעקרת הבית הממוצעת שלא סובלת ולא מסוגלת להיות לגמרי מדויקת (קרי- אני), בפוסט הזה נתרכז במתכון שכזה,
קבלו את ההתנסות שלי הראשונה (ואני מאד מתפתה להגיד- האחרונה) בהכנת קרמבו.
לכבוד "ערב בנות נוצץ ומגבש" של בנות היחידה בעבודה, החלטתי להביא קינוחים, וכיאה לפולניה שמגיעה בפעם ראשונה לערב שכזה, יש צורך ברושם, ומה עוד שהאירוע המכונן מתקיים אצל רחלי (פשוט מבשלת)
הופשלו השרוולים
נפתחו הספרים
והפור נפל
קרמבו תוצרת בית של קרין גורן
מה צריך?
את המתכון
ילד חובב שוקולד-לא חובה, אבל כיף כשיש
את השוקולד המומס שופכים על פצפוצי האורז
אם אתם מחליטים לתת לאפרוח לערבב, קחו בחשבון שזה עסק מלוכלך (אבל טעים, במיוחד הקטע של ליקוק האצבעות השמנמנות שלו אחר כך...)
משטחים את התערובת המוכנה על נייר אפייה (אני חילקתי לשתיים) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ בערך.
מקפיאים
קורצים עיגולים בגודל הרצוי
הפעם, למילוי, לא הלכתי לפי ההוראות- לא אוהבת מוקה (למה להרוס קרמבו טוב?)
הכנתי מרנג מהמתכון הידוע שלי
בשביל הטוויסט לוולנטיין- אפשר לצבוע את המרנג בצבע מאכל וורוד, רוצים להיות מקוריים? תצבעו בכחול המדהים של מותק
שמים בשקית זילוף את המרנג
מזלפים בעדינות על הבסיס ומקפיאים שוב (אמרתי מתכון מלא שלבים והתעסקות, לא?)
טובלים בשוקולד מומס (שידרגתי בשוקולד 60% מוצקי קקאו- שווה!) ומקפיאים שוב
והנה הסיוט המתמשך בהתגלמותו שאמנם טעים מכל קרמבו תעשייתי שטעמתי, אבל סיוט להכין!
נשאר לכם שוקולד?
שפכו אותו לתבנית הלבבות (גם אצל מותק)
הקפיאו וכשמתקשה- חלצו בעדינות
אז אם כבר הכנתם והשקעתם, תשתדלו לא להירדם בוולנטיין ותהנו מהפינוק של הבן זוג, הרי לא בכל יום הוא מקבל קרמבו כחלחל (המחשבות הכחלחלות כבר "בילד אין" אצלם בראש, כל שנותר להם עכשיו זה לבצע)
בפעם הבאה- מיני מאפינס להשלמת אפקט הכחלחלות, יש למה לחכות :)
נ.ב
מסקנה חשובה לפני שאתם מתחילים בתהליך: לסדר מקום במקפיא שגם ככה עמוס! (שיהיה מקום לקרמבואים) זו הזדמנות מעולה לזרוק כל מיני דברים פגי תוקף אם יש...
ועוד מסקנה חשובה- פלסטיק נמס ומתעוות בחום (כאילו דההה) אז אל תכניסו את תבנית הלבבות למדיח, אחרת זה יהיה סופה (לפחות היא נקייה)
באסה, לא?
קבלו את ההתנסות שלי הראשונה (ואני מאד מתפתה להגיד- האחרונה) בהכנת קרמבו.
לכבוד "ערב בנות נוצץ ומגבש" של בנות היחידה בעבודה, החלטתי להביא קינוחים, וכיאה לפולניה שמגיעה בפעם ראשונה לערב שכזה, יש צורך ברושם, ומה עוד שהאירוע המכונן מתקיים אצל רחלי (פשוט מבשלת)
הופשלו השרוולים
נפתחו הספרים
והפור נפל
קרמבו תוצרת בית של קרין גורן
מה צריך?
את המתכון
ילד חובב שוקולד-לא חובה, אבל כיף כשיש
את השוקולד המומס שופכים על פצפוצי האורז
אם אתם מחליטים לתת לאפרוח לערבב, קחו בחשבון שזה עסק מלוכלך (אבל טעים, במיוחד הקטע של ליקוק האצבעות השמנמנות שלו אחר כך...)
משטחים את התערובת המוכנה על נייר אפייה (אני חילקתי לשתיים) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ בערך.
מקפיאים
קורצים עיגולים בגודל הרצוי
הפעם, למילוי, לא הלכתי לפי ההוראות- לא אוהבת מוקה (למה להרוס קרמבו טוב?)
הכנתי מרנג מהמתכון הידוע שלי
בשביל הטוויסט לוולנטיין- אפשר לצבוע את המרנג בצבע מאכל וורוד, רוצים להיות מקוריים? תצבעו בכחול המדהים של מותק
שמים בשקית זילוף את המרנג
מזלפים בעדינות על הבסיס ומקפיאים שוב (אמרתי מתכון מלא שלבים והתעסקות, לא?)
טובלים בשוקולד מומס (שידרגתי בשוקולד 60% מוצקי קקאו- שווה!) ומקפיאים שוב
והנה הסיוט המתמשך בהתגלמותו שאמנם טעים מכל קרמבו תעשייתי שטעמתי, אבל סיוט להכין!
(סליחה על איכות התמונה)
נשאר לכם שוקולד?
שפכו אותו לתבנית הלבבות (גם אצל מותק)
הקפיאו וכשמתקשה- חלצו בעדינות
אז אם כבר הכנתם והשקעתם, תשתדלו לא להירדם בוולנטיין ותהנו מהפינוק של הבן זוג, הרי לא בכל יום הוא מקבל קרמבו כחלחל (המחשבות הכחלחלות כבר "בילד אין" אצלם בראש, כל שנותר להם עכשיו זה לבצע)
בפעם הבאה- מיני מאפינס להשלמת אפקט הכחלחלות, יש למה לחכות :)
נ.ב
מסקנה חשובה לפני שאתם מתחילים בתהליך: לסדר מקום במקפיא שגם ככה עמוס! (שיהיה מקום לקרמבואים) זו הזדמנות מעולה לזרוק כל מיני דברים פגי תוקף אם יש...
ועוד מסקנה חשובה- פלסטיק נמס ומתעוות בחום (כאילו דההה) אז אל תכניסו את תבנית הלבבות למדיח, אחרת זה יהיה סופה (לפחות היא נקייה)
באסה, לא?
מקסים!!!
השבמחקמודה שדווקא הכחול קשה לי, מזכיר לי מדי צבע מאכל סינטתי.
אבל העובדה שאשכרה הכנת את הקרמבו האלו שווה הצדעה!!
אצלי הם בתו דו ליסט כבר הרבה יותר מדי זמן.
בתור אחד שזכה לאכול מהם:
השבמחקלעינת זה עוד סיוט- בשבילי זה מעדן.
when i tried this recipe--it melted when i dipped in the choc....
השבמחקi did passion fruit (pasiflora) flavor....
kol hakavod!!!!
וואו! יש עוד דרך- לשמור על יחסים טובים עם חברה שיודעת ואוהבת להכין אותם....
השבמחקהיא טוענת שבפעם השניה זה מהר יותר (כן כן כאילו שאנסה...)
אני מתחזקת איתה קשרים...
הילה
וואי, זה היה טעים.... נראה לי שאכלתי עשרות.
השבמחקתודה על ההשקעה!