יום רביעי, 1 בפברואר 2012

וולנטיינס דיי עם טוייסט כחלחל

יש מתכונים שמנסים רק פעם אחת בחיים, הם מסובכים ו\או מלאי התפצ'קצ'ות שלא מתאימים לעקרת הבית הממוצעת שלא סובלת ולא מסוגלת להיות לגמרי מדויקת (קרי- אני), בפוסט הזה נתרכז במתכון שכזה,
קבלו את ההתנסות שלי הראשונה (ואני מאד מתפתה להגיד- האחרונה) בהכנת קרמבו.

לכבוד "ערב בנות נוצץ ומגבש" של בנות היחידה בעבודה, החלטתי להביא קינוחים, וכיאה לפולניה שמגיעה בפעם ראשונה לערב שכזה, יש צורך ברושם, ומה עוד שהאירוע המכונן מתקיים אצל רחלי (פשוט מבשלת)
הופשלו השרוולים
נפתחו הספרים
והפור נפל
קרמבו תוצרת בית של קרין גורן

מה צריך?
את המתכון
ילד חובב שוקולד-לא חובה, אבל כיף כשיש

את השוקולד המומס שופכים על פצפוצי האורז

אם אתם מחליטים לתת לאפרוח לערבב, קחו בחשבון שזה עסק מלוכלך (אבל טעים, במיוחד הקטע של ליקוק האצבעות השמנמנות שלו אחר כך...)

משטחים את התערובת המוכנה על נייר אפייה (אני חילקתי לשתיים) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ בערך.

מקפיאים

קורצים עיגולים בגודל הרצוי

הפעם, למילוי, לא הלכתי לפי ההוראות- לא אוהבת מוקה (למה להרוס קרמבו טוב?)
הכנתי מרנג מהמתכון הידוע שלי
בשביל הטוויסט לוולנטיין- אפשר לצבוע את המרנג בצבע מאכל וורוד, רוצים להיות מקוריים? תצבעו בכחול המדהים של מותק
שמים בשקית זילוף את המרנג

מזלפים בעדינות על הבסיס ומקפיאים שוב (אמרתי מתכון מלא שלבים והתעסקות, לא?)

טובלים בשוקולד מומס (שידרגתי בשוקולד 60% מוצקי קקאו- שווה!) ומקפיאים שוב


והנה הסיוט המתמשך בהתגלמותו שאמנם טעים מכל קרמבו תעשייתי שטעמתי, אבל סיוט להכין!
(סליחה על איכות התמונה)


נשאר לכם שוקולד?
שפכו אותו לתבנית הלבבות (גם אצל מותק)
הקפיאו וכשמתקשה- חלצו בעדינות

אז אם כבר הכנתם והשקעתם, תשתדלו לא להירדם בוולנטיין ותהנו מהפינוק של הבן זוג, הרי לא בכל יום הוא מקבל קרמבו כחלחל (המחשבות הכחלחלות כבר "בילד אין" אצלם בראש, כל שנותר להם עכשיו זה לבצע)

בפעם הבאה- מיני מאפינס להשלמת אפקט הכחלחלות, יש למה לחכות :)


נ.ב
מסקנה חשובה לפני שאתם מתחילים בתהליך: לסדר מקום במקפיא שגם ככה עמוס! (שיהיה מקום לקרמבואים) זו הזדמנות מעולה לזרוק כל מיני דברים פגי תוקף אם יש...
ועוד מסקנה חשובה- פלסטיק נמס ומתעוות בחום (כאילו דההה) אז אל תכניסו את תבנית הלבבות למדיח, אחרת זה יהיה סופה (לפחות היא נקייה)

באסה, לא?

5 תגובות:

  1. מקסים!!!
    מודה שדווקא הכחול קשה לי, מזכיר לי מדי צבע מאכל סינטתי.
    אבל העובדה שאשכרה הכנת את הקרמבו האלו שווה הצדעה!!
    אצלי הם בתו דו ליסט כבר הרבה יותר מדי זמן.

    השבמחק
  2. בתור אחד שזכה לאכול מהם:
    לעינת זה עוד סיוט- בשבילי זה מעדן.

    השבמחק
  3. when i tried this recipe--it melted when i dipped in the choc....
    i did passion fruit (pasiflora) flavor....
    kol hakavod!!!!

    השבמחק
  4. וואו! יש עוד דרך- לשמור על יחסים טובים עם חברה שיודעת ואוהבת להכין אותם....
    היא טוענת שבפעם השניה זה מהר יותר (כן כן כאילו שאנסה...)
    אני מתחזקת איתה קשרים...
    הילה

    השבמחק
  5. וואי, זה היה טעים.... נראה לי שאכלתי עשרות.
    תודה על ההשקעה!

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...